De 6 pijlers

Ons programma biedt de werkgever de unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de vitaliteit en effectiviteit van zijn of haar werknemers.

Ons Programma

iso gecertificeerd

1. Gedrag

Gedrag stuurt alles wat je doet, de keuzes die je maakt, de acties die je onderneemt en wanneer en waarom je dingen uitstelt. Gedrag is een erg groot onderdeel van wie je bent en hoe je doet (hoe je je gedraagt). Het heeft een gigantische impact op jouw vitaliteit en effectiviteit. Daarom is dit ook in alle trajecten onze #1 pijler en deze vind je terug in de overige pijlers.

2. Stress

Het Engelse woord stress staat voor druk of spanning. Het komt uit de wereld van techniek. Dit verwijst naar de hoeveelheid druk of kracht die er kan worden uitgeoefend, zonder dat er schade ontstaat. Wij ondersteunen jou om het draagvlak voor stress te vergroten en de uitgeoefende druk te verspreiden.
Zo kun je zelfstandig schade beperken.

3. Slaap

Je bent ongetwijfeld bekend met het nut van slaap. Je weet wat voor positief effect het op je heeft als je goed hebt geslapen en wat voor nadelige gevolgen het kan hebben wanneer je niet of slecht slaapt. We ervaren vermoeidheid na een slechte nacht, en we weten ook hoe geweldig een goede nacht slaap na een drukke dag kan voelen. Toch slaapt ruim 20% van de Nederlanders slecht.
Vaak slapen we wel genoeg maar is de kwaliteit van slaap slecht. Binnen deze pijler krijg jij inzicht en ondersteuning in het verbeteren van je slaap kwaliteit.

4. Energie​​

Als een auto op benzine rijdt, ga je geen diesel tanken. Als de motor te heet wordt dan stop je en rijd je niet nog 100 km door. Als er waarschuwingslampjes in je auto gaan branden dan ga je naar de garage. Jouw lichaam en brein werkt wat dat betreft niet heel veel anders. Toch ga je er wel anders mee om. Je geeft het niet de juiste brandstof (voeding) en je stopt niet als je in het rood komt (rust/slaap).

5. Pijn​​

57% van de Nederlanders ondervindt weleens (stress gerelateerde) fysieke klachten.
Dat is dus enkel en alleen gerelateerd aan stress. Ook een groot percentage van fysieke klachten ontstaan door een slechte houding en inactiviteit, en als laatste heb je zoiets als mentale pijnklachten. Een veel te groot deel van de bevolking leeft met pijn. Dit kan voor een groot deel verholpen en voorkomen worden. Daar gaan we met ons gestructureerde plan dieper op in.

6. Gewicht​​

Sinds 2009 zijn met name de aantallen van mensen met ernstig overgewicht sterk toegenomen. Maar ook de groep mensen die te licht zijn is groot. Er is dus een grote disbalans in lichaamsgewicht kun je hier constateren. 
De laatste groep is weliswaar veel kleiner maar beide groepen lopen gezondheidsrisico’s. Er wordt voornamelijk gekeken naar het esthetische (hoe je eruitziet) en er is te weinig aandacht voor het gezondheidsaspect.

Contact met Move

Wil je meer weten, of een demo inplannen? We horen graag van je.

De Langkamp 16A
3961 MS Wijk bij Duurstede

E: info@movevitalitysolutions.nl
T: +31 6 28412115

KvK nr.:  92293190